Hexasakk

A Less Nándor Emléktúra főrendezője
a Debrecinum Hexasakk és Természetbarát Egyesület
dhte.hu

Az 1998-as alapításkor létre akartunk hozni egy olyan társaságot, amelyik szeret és akar utazgatni a világban, szívesen megosztja kalandjait, jó és rossz tapasztalatait másokkal, és szívesen barangol együtt hazai tájakon. Alapvető célunk, hogy programokat nyújtsunk a fiatalok számára a szabadidő hasznos eltöltésére az alábbi személyiségfejlesztő területeken: természetvédelem, ismeretterjesztés, kulturális és szabadidős sporttevékenység.

A logikai játékok kedvelői megismerkedhetnek nálunk a hexasakkal. Kipróbálhatják, hogyan forog az eszük, és hogyan látják át a 91 játékmezőt. Emellett szívesen emlékszünk az embernyúzó gyalogtúrákra szerte a Kárpátokban, a Bodrogon szerzett vízhólyagokra, a csepegő kövek igézetére a Bükk és az Aggteleki-karszt barlangjaiban, a hangulatos közös főzésekre, felejthetetlen szilveszteri és farsangi bulikra, a hosszútávú teljesítménytúrák rohanásaira. Számos diaképes előadást rendeztünk a Debreceni Egyetemen és a Nyíregyházi Főiskolán Mianmarról, Albániáról, Indiáról, Szíriáról, az Alpokról, a Kárpátokról, a magyar Himalája-expedícióról, Adriai búvárkalandokról, az Antarktiszról és hasonló egzotikus tájakról, fotóinkból képkiállításokat szervezünk.

 

Tevékenységünket fontosnak tartjuk, mert hozzájárul a közösségi értékek ápolásához, a fiatalok világszemléletének formálásához, s nem utolsó sorban az egészségesebb életforma kialakításához.

Amennyiben a fentiek közül bármihez kedvet érzel egy jó társaságban, úgy érdeklődj bátran az alábbi elérhetőségeken: a dhte.hu honlapon; a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., vagy a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. drótpostán.