2018. június 30.

2018-ban új szabadidős turisztikai rendezvény megszervezését határoztuk el: ez a BükKiNyúlsz túra.

A rendezvény a Bükk kevésbé ismert részeire kalauzolja el a résztvevőket, s a táj kevésbé ismert arcát, a szakrális értékek egy részét is bemutatja a nemzeti park vonzerői között.

A rendezvény nagy sikerrel zajlott le a DHTE, a Bükki Nemzeti Park, az Agria Geográfia Alapítvány és a további partnerek együttműködésében.

Mint egyesületünk két évtizedes történetében már többször előfordult, tapasztalatainkkal egy új, fiatal csapatnak segítettünk új útra lépni. Ez a Bükkinyúlsz túra esetében azt jelentette, hogy 2018 után átadtuk a rendezés jogát egyik lelkes fiatalokból álló segítő partnerünknek, a Nagy-Im Egyesületnek, akik 2019. évtől már főszervezőként viszik tovább az eseményt.

Éppen ezért, a 2018. évi rendezés archív adatai, eredményei továbbra is megtalálhatóak a honlapunkon, de 2019. évtől már, a rendezésnek megfelelően, minden adat a Nagy-Im Bükkinyúlsz túra honlapján található.

A projektet az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány társfinanszírozásával az EFOP-1.3.5-16 pályázata támogatta